News , Guide

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 5ο Lidl Wellness Camp

Για ακόμα μία χρόνια η Lidl Κύπρου φιλοξένησε μικρούς και μεγάλους σε ένα μοναδικό διήμερο υγείας και ευεξίας

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2024

Η Lidl Κύπρου, συνεχίζοντας την παράδοση της προώθησης και ενίσχυσης ενός υγιεινού τρόπου ζωής, υποδέχτηκε περισσότερους από 250 συμμετέχοντες όλων των ηλικιών στο φετινό Lidl Wellness Camp. Το 5ο διήμερο camp υγείας και ευεξίας πραγματοποιήθηκε στο γραφικό Rodon Mount Hotel & Resort στον πανέμορφο και καταπράσινο Αγρό, το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου 2024.

Το camp έλαβε χώρα και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φαγητού, που είθισται να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου. Σκοπός της διήμερης εκδήλωσης ήταν να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις ώστε να μπορούν να εντάξουν στη ζωή τους πιο υγιεινές συνήθειες, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Κύπρου.

Κατά την έναρξη του διημέρου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ο κ. Βασίλης Λαγογιάννης, Γενικός Διευθυντής Lidl Κύπρου αναφέροντας χαρακτηριστικά «Στη Lidl Κύπρου, είμαστε διαχρονικά προσηλωμένοι σε ένα όραμα που ξεπερνά την απλή λιανική πώληση και εστιάζει στη δημιουργία βιώσιμων λύσεων για την κοινωνία μας. Η υπευθυνότητα προς το περιβάλλον και η προαγωγή ενός υγιεινότερου και βιωσιμότερου τρόπου ζωής αποτελούν βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας μας.». «Το Wellness Camp αποτελεί μία αντανάκλαση του οράματός μας «στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο» και ταυτόχρονα την ειλικρινή δέσμευσή μας για τη συνολική υγεία των πελατών μας, η οποία εκτείνεται πέρα από την παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας, στην προώθηση ενός περιβάλλοντος όπου ενθαρρύνονται και διευκολύνονται οι επιλογές ενός υγιεινού τρόπου ζωής.» πρόσθεσε.

Τον δικό του χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προσφώνησε ο κ. Ανδρέας Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, «Η Lidl Κύπρου διαθέτει πρωτοποριακή πολιτική βιωσιμότητας και τοποθετεί στην αγορά πιστοποιημένα προϊόντα που συμβάλλουν τα μέγιστα στην ασφάλεια τροφίμων. Επιπλέον, θέτει ποσοτικούς στόχους σε σχέση με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων που διαθέτει, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη». «Συγχαίρω τη Lidl Κύπρου για τη φιλοπεριβαλλοντική πολιτική της καθώς και για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Lidl Wellness Camp.» επισήμανε.

Τη σύνδεση και κοινή αποστολή του Lidl Wellness Camp και της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO εξέφρασε η κ. Θέκλα Παπαντωνίου, Λειτουργός Εκπρόσωπος Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO τονίζοντας «Ως Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, η UNESCO έχει βασική αποστολή να φέρει τους ανθρώπους κοντά, μέσω της Εκπαίδευσης, της Επιστήμης και του Πολιτισμού, δημιουργώντας συνθήκες για ειρηνική συνύπαρξη. Το ταξίδι προς την Ειρήνη, όμως ξεκινά από μέσα μας, στην καθημερινή μας ζωή, μέσα από την προσπάθειά μας να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, να καλλιεργήσουμε ενσυναίσθηση στις σχέσεις μας με τους άλλους και να εργαστούμε μαζί για να επιφέρουμε θετικές αλλαγές στις κοινότητές μας. Κάπου εδώ, συγκλίνει η αποστολή μας με το πρόγραμμα της Lidl Κύπρου σε αυτό το διήμερο ολιστικής προσέγγισης της υγείας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η διατροφή είναι και πολιτισμός.»

Τον δικό της χαιρετισμό έδωσε και η Δρ. Ελένη Ανδρέου Γεωργάκη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου επισημαίνοντας «Η Lidl Κύπρου, με την πρωτοβουλία της να διοργανώσει το Wellness Camp, δείχνει το δρόμο για το πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλουν θετικά στην υγεία και την ευεξία των πελατών τους. Η συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, όπως ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, εξασφαλίζει ότι οι πληροφορίες και οι πρακτικές που προωθούνται είναι βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα και είναι προς όφελος της κοινωνίας.»

Το πλούσιο διήμερο πρόγραμμα ανέλαβαν να εκτελέσουν 12 διακεκριμένοι επαγγελματίες που μέσα από σειρά παρουσιάσεων και διαδραστικών ενεργειών προσέφεραν τις βαθιές γνώσεις και τη μακρά εμπειρία τους, θέτοντας τις βάσεις για έναν υγιεινότερο και πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Παράλληλα, οι μικροί campers απασχολήθηκαν από τους εκπαιδευτές του «Σχολείου του Δάσους», οι οποίοι προσέφεραν στα παιδιά ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον πρόγραμμα, με δραστηριότητες που έδωσαν έμφαση στην εκπαίδευση, μέσα από το παιχνίδι και την επαφή με τη φύση, ενισχύοντας τη σύνδεση με το περιβάλλον.

Το 5ο Lidl Wellness Camp ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και κατάφερε να αφήσει ένα ανεξίτηλο στίγμα ευεξίας και υγείας στους συμμετέχοντες, αναδεικνύοντας την ανάγκη υιοθέτησης νέων συνηθειών και νοοτροπιών για έναν πιο υγιεινό και βιώσιμο τρόπο ζωής. Η επιτυχία της διοργάνωσης υπογράμμισε τη συνεχή δέσμευση της Lidl Κύπρου, ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης τροφίμων, στην προαγωγή της ευεξίας και της υγιεινής διατροφής ως βασικών συστατικών για ένα ποιοτικό τρόπο ζωής.

Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου και στα:

team.lidl.com.cy

corporate.lidl.com.cy

lidlfoodacademy.com.cy

facebook.com/lidlcy

instagram.com/lidl_cyprus

youtube.com/lidlcyprus

twitter.com/Lidl_Cyprus_

linkedin.com/company/lidl-cyprus

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close